måndag 12 oktober 2015

Festivalkalas i Linköping

  Det är måndag, jag är trött som en as och kan liksom inte riktigt sluta le. Det är med andra ord dagen efter en folkmusikfestivalhelg. I fredags morse tog klassen tåget norrut för att dansa, jamma, dricka öl och inte minst spela på Linköpings Folkmusikfestival. Studentspelmanslags-VM på fredagen och en egen konsert på lördagen. Så underbart skittrevligt var det. Självklart hade jag inte kameran på mig så mycket som en kanske hade önskat såhär i efterhand, men några bilder blev det i alla fall. 

   
  Planterade oss på tåget. Pausade en sväng i Malmö och ställde oss på perrongen och jammade. Så klart.
  Kom fram till Linköping och bestämde oss för att hänga i domkyrkan i väntan på att festivalen skulle öppna. Den var vacker. Och vi passade på att utnyttja akustiken när vi ändå var där.   När vi lyckats dumpa våra instrument och väskor letade vi mat och hamnade här. 


  Säger som Rasmus: "Fina tomtar."


  Kvällen kom och så blev det VM! #bag


  Vi var rätt bra alltså. Om en får säga det själv. Visserligen vann vi inte, men ändå. 


  För övrigt så har Magnus tagit samtliga konsertbilder. ♥ (och jag har blått hår!)


  Med detta bubblande i bröstet gick vi av scenen och ut på dansgolvet, till puben, teatern, clubben och något avlägset jam-hörn. 


  Fredagen gled över till lördag och efter att vi degat oss upp till frukosten och hinkat i oss några liter kaffe styrde jag mig mot lite workshops. Norr om Stockholm lärde oss schyssta låtar efter spelkvinnor.     Innan vi spelade i folkbaren på kvällen så var Ethno on the road där. Grymt bra, så klart. May or may not have fällt en tår på sista låten. 


   Grymt mörkt rum att fota i, men tycker ändå att det blev rätt ballt.   Sen spelade vi! Sjukt kul var det. 

  Vi trillade därifrån, käkade, dansade järnet och kan ha tagit en shot eller två. Vid tresnåret var festivalen officiellt slut, och då var det bara att gå in i efterfestsdimman. 


   Inser nu att dessa är de enda bilderna jag har på mina kära vänner som inte går i min klass. Något suddiga, något snurriga, något bäst i världen. Saknar dem faktiskt så pass att det gör lite ont. ♥
  "Petra, ta ett kort! Vi vill ha bildbevis!"

   Hur jag lyckades ta mig upp för att gå till tåget på förmiddagen är för mig en gåta, men på något vis gick det. Vi sov oss hela vägen till Malmö, och där blev det såhär. Att de orkade. ♥ ♥ ♥Inga kommentarer:

Skicka en kommentar